Contacteer ons
Guesthouse @ Home Guesthouse @ Home Guesthouse @ Home Guesthouse @ Home
Diest

Diest laat zich niet alleen lezen als een geschiedkundig verhaal, maar is ook een levendige stad waar het aangenaam is om te wonen, te winkelen en mensen te ontmoeten. Kortom Diest, beleef je!

Diest heeft werkelijk alles om het zijn bezoekers naar hun zin te maken – of je er een dag of een week verblijft, in zomer of winter, alleen, met het hele gezin of in groep.

Halve Maan

Recreatiedomein van 30 ha, aangelegd op de 'Halve Maan', een gedeelte van de 19de eeuwse verdedegingsgordel.

Naast strandleven in en rond de openluchtbaden kan men zich op het domein ook ontspannen in een prachtig natuurkader met diverse attracties en speeltuinen. Vooral in het voor- en najaar staat de natuur- en milieueducatie er centraal in het bezoekerscentrum, de boerderij, de tuinen, de stadswallen en in het prachtige aangrenzende natuur-
gebied "Webbekoms broek".

Warandepark

Voor de heerlijke burcht kozen de Heren van Diest, die in de Middeleeuwen regeerden over de stad en omgeving, een strategische plaats uit, sindsdien gekend als de burchtheuvel, nu stadspark "De Warande".

Begijnhof

Aan de rand van de historische binnenstad bevindt zich het Begijnhof,  één van de 13 Vlaamse begijnhoven dat werd erkend door UNESCO als Werelderfgoed.

Het Begijnhof van Diest werd in 1253 gesticht door Arnold IV, Heer van Diest, en opgeheven in 1796 door het Franse bewind. Wanneer u onder de Rubensiaanse toegangspoort (uit 1671) doorwandelt, zal u meteen de sfeer van sereniteit, harmonie en het besloten karakter van het middeleeuwse begijnenleven aanvoelen...


WWW.TOERISMEDIEST.BE

Back to top